menu bar

Actualizarea fișierului de activare

Actualizarea fișierului de activare poate fi solicitată în următoarele cazuri:

 • Actualizarea hărților;
 • Activarea hărților suplimentare;
 • Activarea programului pe un dispozitiv nou (sau card SD nou – aplicabil doar pentru Windows CE).

Când actualizați hărți existente sau activați hărți suplimentare, este recomandat să actualizați fișierul de activare prin meniul din program. Vă rugăm să rețineți că este necesară conexiunea la Internet. Rulați Navitel Navigator, apoi selectați Meniu → My Navitel → Actualizări. Așteptați încărcarea informațiilor despre actualizările disponibile.

Dacă primiți mesaj "Conexiune interzisă", permiteți conectarea din Setări. Pentru a face acest lucru, mergeți în Meniu → Servicii online și selectați Permite sub Conexiune Internet. După aceea întoarceți-vă și verificați actualizările disponibile.

Dacă sunt disponibile actualizări de software și/sau hărți, urmați instrucțiunile de instalare.

Dacă dispozitivul dvs. funcționează pe Windows CE și nu are acces la Internet, utilizați Centrul de Actualizări Navitel Navigator pentru PC ca să actualizați navigația.

Înlocuirea manuală a fișierului de activare este necesară doar dacă este imposibilă conectarea la Internet de pe dispozitiv.

Metoda descrisă este aplicabilă doar pentru sisteme care rulează Windows CE sau Android.

Windows CE
 1. Conectați-vă navigația la PC cu un cablu USB. Dacă programul este instalat pe un card SD, este suficientă conectarea cardului acesta de memorie la PC prin intermediul unui cititor de card.
 2. Ștergeți fișierul de activare învechit NaviTelAuto_Activation_Key.txt și/sau NaviTelAuto Activation Key.txt din fișierul cu programul din memoria internă a dispozitivului sau de pe cardul SD. Numele folderului poate fi Navitel, MobileNavigator, NaviOne sau altul, în funcție de modelul dvs. de dispozitiv (acest folder conține executabilul *.exe și fișierele navitel.ns2 și timezones.tz). Eliminați conținutul folderului Licență din folderul NavitelContect din memoria internă a dispozitivului sau de pe cardul de memorie.
 3. Descărcați un fișier nou de activare pe calculatorul dvs. Puteți găsi link-ul de descărcare în contul dvs. în secțiunea Dispozitivele mele (actualizări) sub numele dispozitivului.
 4. Dacă nu aveți acces la contul dvs., mergeți la pagina Activare Cheie și alegeți tipul de activare:
  • Dacă activați o hartă suplimentară – "Deja utilizez Navitel Navigator și doresc să activez cheia pentru harta suplimentară".
  • În toate celelalte cazuri – "Aceasta este prima mea activare Navitel Navigator".
 5. Copiați fișierul descărcat NaviTelAuto_Activation_Key.txt în folderul cu fișierele programului din memoria internă a dispozitivului sau de pe un card de memorie. Numele folderului poate fi Navitel, MobileNavigator, NaviOne sau altul, în funcție de modelul dispozitivului dvs. (acest folder conține executabilul *.exe și fișierele navitel.ns2 și timezones.tz).
 6. Asigurați-vă că numele fișierului copiat este NaviTelAuto_Activation_Key.txt. Numele fișierului nu trebuie să conțină caractere suplimentare (de ex. paranteze sau numere). Redenumiți fișierul dacă este necesar.
  NOTĂ: sistemul de operare poate ascunde extensiile cunoscute de fișiere. Dacă extensia de fișier .txt lipsește din denumirea fișierului, nu este nevoie de adăugarea ei manuală.
Android
 1. Ștergeți fișierul de activare învechit NaviTel_Activation_Key.txt și/sau NaviTel Activation Key.txt din memoria dispozitivului și din cardul de memorie (dacă e cazul), folosind managerul de fișiere încorporat. Puteți găsi copia fișierului la următoarele locații:
  • Pe cardul de memorie: fișierul Licenta în folderul NavitelContent; pentru Android 4.4 și versiuni mai recente în folder /Android/data/com.navitel/files/NavitelContent/License
  • În memoria internă: fișierul Licenta in folderul NavitelContent
  • În datele aplicației (puteți accesa acest catalog doar dacă aveți privilegii root): /data/data/com.navitel/.
   Dacă nu aveți privilegii root, este necesar să eliminați datele aplicației Navitel în Setari Android. Pentru a face asta, apăsați "Clear data" sau "Delete data" pe cardul aplicației Navitel. Curățarea cache-ului nu este de ajuns!

   Navitel update-activation-file-1
 2. Descărcați un fișier nou de activare pe calculator. Puteți găsi link-ul de descărcare a acestuia în contul dvs. în secțiunea Dispozitivele mele (actualizări) sub numele dispozitivului.
 3. Dacă nu aveți acces la contul dvs., mergeți la pagina Activare Cheie și alegeți tipul de activare:
  • Dacă activați o hartă suplimentară – "Deja utilizez Navitel Navigator și doresc să activez cheia pentru harta suplimentară".
  • În toate celelalte cazuri – "Aceasta este prima mea activare Navitel Navigator".
 4. Conectați-vă dispozitivul la PC. Dacă este imposibilă conectarea dispozitivului (cum ar fi în cazul unui radio de mașină), conectați cardul de memorie la PC.
 5. Copiați fișierul descărcat NaviTel_Activation_Key.txt într-unul din următoarele foldere (copierea sa într-un singur folder este suficientă):
  • În memoria internă: folderul Licenta in folderul NavitelContent
  • sau
  • Pe cardul de memorie: folderul Licenta in folderul NavitelContent; pentru Android 4.4 si versiuni mai recente in folderul /Android/data/com.navitel/files/NavitelContent/License
 6. Asigurați-vă că numele fișierului copiat este NaviTel_Activation_Key.txt. Numele fișierului nu trebuie să conțină caractere suplimentare (de ex. paranteze sau numere). Redenumiți fișierul dacă este necesar.
  NOTĂ: sistemul de operare poate ascunde extensiile cunoscute de fișiere. Dacă extensia de fișier .txt lipsește din denumirea fișierului, nu este nevoie de adăugarea ei manuală.